voetbalveld
“I don’t think football is homophobic, but clearly there is something there. Because no one reached out. Not one other player said he was gay. So there’s definitely still work to be done, right?”
Robbie Rogers, Amerikaans voetballer
speler 1

01. Een campagne sensibiliseert over seksuele identiteit en het creëren van een tolerante sportomgeving

Ook vandaag bestaan er nog steeds vooroordelen t.o.v. holebi’s. In de sportwereld is heteroseksualiteit nog vaak de norm, en wordt deze heteronormativiteit te weinig in vraag gesteld.

Via een sensibiliserende campagne willen we samen met de partners uit het voetbal een signaal van openheid en aanvaarding geven, en holebiseksualiteit, ook in de voetbalwereld, zichtbaar en bespreekbaar maken.


actie

In het najaar 2013 lanceert Gelijke Kansen in Vlaanderen - samen met de voetbalwereld - een campagne die holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar wil maken. De campagne geeft een boodschap van openheid, respect en tolerantie en wil iedereen, die actief of passief met voetbal bezig is, bereiken.

De campagne wordt in eerste orde gevoerd via sociale media. We laten ook banners, affiches en stickers aanmaken zodat federaties, clubs en andere voetbalorganisaties de campagne mee kunnen uitdragen.

Volg de campagne op facebook The only gay in football.